Bestuur

Het bestuur van BMW Nationaal Jeugdzeilplan bestaat uit de volgende personen

 

Jacques Verberne - Voorzitter


Vanuit mijn geboortestad Den Haag fietste ik naar Warmond om daar in de 16 kwadraat van vader te zeilen. Bij een wedstrijd op de Westeinder zeilden we er heen en bleven in de boot overnachten. Vlak voor de wedstrijd moesten dan het dekzeil en alle overnachtingsspullen uitgeladen worden op het wedstrijdterrein.Pas in mijn studietijd was er meer gelegenheid om te zeilen. Eerst in een Flying Junior, die veel te klein was voor mij , en later in de 470 en in de Flying Dutchman. Bij de geboorte van mijn eerste zoon in 1978 werd de 470 ingeruild voor een Yngling (toen nog met een lage bodem), waar de baby al kraaiend in het vooronder mee kon, al trekkend aan alle lijntjes die hij te pakken kon krijgen.

 

Mijn interessantste bestuursklussen in de zeilerij tot nu toe vond ik de technische commissie van de 470-klasse, toen de klasse veranderde van een pure Franse klasse in een internationale klasse, het voorzitterschap van het wedstrijdopleidingscentrum van het Verbond, destijds in Medemblik, en het (vice- en normale ) voorzitterschap van de Laserklasse, die destijds problemen had zich goed te profileren bij de totaal verschillende soorten zeilers in de klasse.

 

Momenteel heb ik de tijd om met veel plezier naast de woensdagavonden op de Kaag ook vele wedstrijden te zeilen in mijn Yngling NED 289.

 

Binnen het bestuur verantwoordelijk voor de externen contacten en de algehele positionering van de stichting.

 

Jasper Plantinga - Secretaris


Ik ben geboren in Deventer en opgegroeid in Amersfoort. Mijn ouders komen beiden uit een gezin waar veel aan water en watersport werd en wordt gedaan. Zo hebben ze elkaar ook ontmoet, mijn vader was bemanning bij mijn oom op de Yngling NED116. De eerste herinnering die ik heb aan een Yngling is uit 1986 op het WK in Muiden. Als mannetje van 5 kon ik net over de dekrand heen kijken terwijl we in de NED116 onder spi na de laatste wedstrijd terug naar Muiden voeren.

 

Na een CWO II diploma in de Optimist heb ik eigenlijk niet veel gezeild. Mijn eerste wedstrijden heb ik pas gezeild op de Serendipity, een X-442 als mastman en genua trimmer.

 

Sinds 2009 ben ik actief in de Yngling. 3 jaar heb ik op de NED90 gevaren via KWV de Kaag en nog steeds vaar ik iedere zomeravondwedstrijd op de Kaag in een van de 3 Kaag stichting Ynglings. Hier is iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom om de Yngling een keer uit te proberen. Daarnaast vaar ik al jaren het Paasevenement en het ONK met mijn oom in de NED116.

 

Binnen het bestuur het contactpersoon voor de teams en geïnteresseerde. Daarbij ook verantwoordelijk voor het materiaal en de verbeteringen/ontwikkeling hiervan.

 

Rob Sommers - Penningmeester


Ik ben in 1965 geboren in Roermond, waar ik nu (weer) woon. Daar ben ik vanaf mijn geboorte met het zeilvirus besmet. In het begin een de zelfgebouwde Top van mijn vader. Toen begin jaren 70 de Yngling werd ingevoerd in Roermond, is mijn vader overgestapt van wedstrijdvaren in de 16 m2 naar de Yngling. Samen met Gerrit Tummers voeren ze de wedstrijden in het begin in de H 12 en later in de H 179. Ik mocht van kleins af aan vaak meevaren, ook met wedstrijden.

 

Begin jaren 80 ben ik wat fanatieker gaan varen met de H 219, met Heinz en Pieter Knelissen. We hebben toen onder andere de WK’s van 1983 en 1984 gezeild in de Yngling in Kopenhagen en Geneve. Daarna is het wedstrijdzeilen op een lager pitje komen staan, studeren, trouwen, werk, kinderen, ..... .

 

Toen de kinderen aan hun zeilopleiding begonnen liep ik Herman Sijtsma en Bas van den Akker tegen het lijf bij de jeugdcommissie van Maas en Roer. Herman had de NED 1 (uit 1971) gekocht en we besloten een team te starten en weer wedstrijden te gaan varen. Dit doen we nu weer een aantal jaar met veel plezier.

 

Verantwoordelijk voor de financiële afhandeling en verplichtingen. Daarnaast ook verantwoordelijk voor de afhandeling van schades met de verzekering.