BMW Teamzeilcup 2016

De Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) organiseert al een aantal jaar 2K teamzeilevenementen in Nederland. We zien steeds meer dat verenigingen aansluiten en zelf wedstrijden organiseren. Vooral onder jongeren en studenten slaat het aan. Geen eigen boot nodig, veel en korte wedstrijden en gezelligheid aan de wal. Iedereen is natuurlijk welkom op de wedstrijden van komend seizoen. Na lees verder een overzicht.

2K Teamzeilen
2K Teamzeilen is een fascinerende tak van onze sport waarbij je met een team van twee ‘Kiel’ boten tegen een ander team vaart. 2K teamzeilen is een ‘White Sails Only’ format (dus zonder spi) die onder andere bekend is van het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen en de 2K Team Racing Tour. Het is simpel, het team van degene die laatste wordt, verliest. Het is dus zaak om samen te werken.

BMW Teamzeilcup 2-3 april en 20-21 augustus
Yngling Club Holland gaat in samenwerking met het BMW Nationaal Jeugdzeilplan, DMTRA en met KWV de Kaag haar activiteiten uitbreiden, na het geslaagde test evenement vorig jaar. Op 2 en 3 april 2016 vindt het eerste teamzeil evenement plaats op de Kaag. In augustus wordt er gevaren in Balk. Voor meer inforatie kijk op: www.yngling.nl.

Meer 2K Teamzeil evenementen vindt je op de site van de DMTRA